Hoppa till innehåll

De klarade utmaningen – nu offentliggörs det nya dansbandsgänget som inleder 16 Weeks Of Hell

Vänster bild: Det första dansbandsgänget som gjorde 16 Weeks Of Hell, från vänster: Peter Malmqvist, Johan Eriksson, Annabeth Hall och Tony Andersson från 16 Weeks Of Hell tillsammans med sonen Theo, Ann-Cathrine Friberg, Roger Sellin och Josefin Niemi. Stående på knä: Niklas Lindh. Erica Sjöström saknas på bilden. Foto: Timea Hedlund, Dansbladet. Uppe till höger, bild från hyllningen av gänget i Grönlandsparken under Dansbandsveckan. Foto: Markus Redman. Nere till höger: Johan Eriksson, både deltagare i dansbandsgänget och mannen bakom den nya träningslåten som framfördes.

Nu står det klart vilka som får möjlighet att ingå i det nya gänget som under hösten ska genomföra 16 Weeks Of Hell Goes Dansband. ”Det är ett otroligt spännande gäng som får möjlighet att inleda sitt livs hälsoresa om bara en månad”, konstaterar Niklas Lindh från Dansbandsnytt.

Redan under Dansbandsveckan i Malung kunde tre av deltagarna offentliggöras – samtliga i dansbandet Martinez: Sandra Estberg, Danne Strandberg och Daniel Ingemarsson Wik.

– Jag känner att jag behöver en förändring. För mig blir det här en kickstart på en ny livsstil, förklarade Sandra Estberg varför hon ville ingå i det nya gänget från dansbandskulturen som under 16 stentuffa veckor ska kombinera intensiv träning och strikt kost med livet som heltidsturnerande dansbandsmusiker.

Sandra Estberg, Daniel Ingemarsson Wik och Danne Strandberg från Martinez ska göra 16 Weeks Of Hell Goes Dansband. Foto: Kurt Sundin

Den första omgången av profiler från dansbandskulturen som genomförde 16 Weeks Of Hell gick i mål den 5 juni, och hyllades för det inför en stor publik i Grönlandsparken under Dansbandsveckan i Malung. En specialskriven dansbandslåt, gjord av Johan Eriksson, om 16 Weeks Of Hell framfördes till publikens jubel. Deltagarna fick dessutom ta emot diplom från organisationens huvudcoach Tony Andersson tillsammans med Annabeth Hall och deras son Theo.

Träningskompisarna i ”dansbandsgänget” i början av 16 Weeks Of Hell: Uppe från vänster: Erica Sjöström, Johan Eriksson, Ann-Cathrine Friberg och grundaren av 16 Weeks Of Hell Tony Andersson. Nere från vänster: Niklas Lindh, Josefin Niemi, Roger Sellin och Peter Malmqvist.

Fler deltagare i det nya gänget

Idén till samarbetet mellan Dansbandsnytt och 16 Weeks Of Hell kommer från Niklas Lindh som driver Dansbandsnytt och Tony Andersson sa omedelbart Ja till idén. Satsningen, att genomföra 16 Weeks Of Hell helt inför öppen ridå, där Dansbandsnytts läsare fick följa deltagarnas framgångar och utmaningar, blev en sådan succé att ett nytt gäng profiler från dansbandskulturen nu inleder sin hälsoresa den 1 september. Och under den kommande veckan ska namnen på samtliga nya deltagare offentliggöras.

– Ja så är det. Det är många som har hört av sig och är intresserade, men tyvärr har vi inte kunnat erbjuda plats till alla. Däremot utökas det nya gänget från sju till tio deltagare, och där är mer än hälften dansbandsmusiker, konstaterar Niklas Lindh.

– Det finns också deltagare som representerar dansarna och det handlar om några riktigt passionerade röster för dansen i Sverige. Vi har dessutom en person som svenska dansbandsmusiker har ett otroligt gott öga till – en person som har en väldigt viktig betydelse för banden.

Röda Korset

Lästips: Här kan du läsa allt om 16 Weeks Of Hell Goes Dansband.

Tony Andersson från 16 Weeks Of Hell tillsammans med Niklas Lindh från Dansbandsnytt.

Allmänheten bjuds in att göra 16 Weeks Of Hell

Parallellt med det nya gänget profiler från dansbandskulturen så kommer en särskild grupp att startas för allmänheten, för personer som också är intresserade av att genomföra 16 Weeks Of Hell samtidigt som dansbandsprofilerna. 

Under den kommande veckan informeras det mer om hur man anmäler sig till det programmet, som också är ett program som deltagarna genomför på distans och där det är ordinarie priser som gäller.

– Det kommer också att bli en väldigt stark gemenskap i den gruppen, där man peppar varandra att nå ännu bättre resultat och där man varje dag har tillgång till personlig coachning. Det här kan vara ett utmärkt tillfälle att själv genomföra programmet och samtidigt följa dansbandsprofilernas tuffa utmaning.

16 Weeks Of Hell Goes Dansbands – den andra säsongen – inleds den 1 september och med målgång tre dagar före jul, den 21 december.

/REDAKTIONEN