Hoppa till innehåll

TV: Christoffers adjö till publiken: ”Kanske ses vi igen….kanske aldrig mer”

Här framför Christoffer Bengtsson sin avskedshälsning till publiken. Foto: Kurt Sundin

Under onsdagkvällen gjorde Christoffer Bengtsson sin sista spelning med Bob Stevens. I en videohälsning till publiken, som publiceras här på Dansbandsnytt, tar han adjö av publiken. ”Kanske ses vi aldrig mer”, säger han i filmklippet.

Det var under onsdagkvällen som kapellmästaren i Bob Stevens, Christoffer Bengtsson, gjorde sin sista spelning med bandet – på hans ”hemmabana” Lyktan i Vilshult. Dansbandsnytts samarbetspartner Kurt Sundin träffade Christoffer i samband med bandets tredje sista spelning tillsammans, i Täfteå utanför Umeå. Då pratade Bengtsson direkt till publiken:

– Tack för den här tiden. Det har varit otroligt roligt att få sjunga och spela för er som har varit ute med oss i Bob Stevens under de här åren som jag har varit med. Kanske ses vi igen….kanske aldrig mer. Det får vi se. Puss och kram på er.

Det var i juni månad som Christoffer Bengtsson meddelade att han skulle lämna livet som dansbandsmusiker. ”Jag har fått ett nytt jobb som jag inte kan tacka nej till”, sa han då till Dansbandsnytt.

I intervjun med ”På dans med Kurt” berättar han mer:

– Jag har kommit till en punkt i livet när jag behöver vara hemma mer. Så kan jag säga. Och sånt kan man aldrig styra över. Men jag är jätteglad att jag har fått vara med om det här och att jag har fått spela på heltid. Men det var många faktorer i livet som ledde till att jag nu väljer att lämna.

Istället kommer Christoffer Bengtsson att börja jobba som tullinspektör. Tidigare har han arbetat inom Gränspolisen.

Bob Stevens har nu ett uppehåll i turnerandet fram till den 21 september. När de står på scenen nästa gång kommer Matz Morén att finnas med i Bob Stevens istället för Christoffer Bengtsson. Morén har tidigare spelat i Deléns, Zlips och Nikitas.

Bolaget bakom Bob Stevens kommer att ägas tillsammans av medlemmarna Ulf Sjöstedt och Manfred Frid.

Här kan du se hela tv-reportaget från danskvällen i Täfteå när Christoffer Bengtsson gjorde en av sina sista spelningar med Bob Stevens.

Röda Korset